Politică de confidențialitate

 

DEFINITII

Site – Domeniu AlfaMarket.ro si subdomeniile acestuia, detinute de catre SC ALFA NOVA SRL.

Client – Persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la Site, anterior sau ulterior crearii unui cont.

Comanda – Document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Contract la distanta – Conform definitiei cuprinse in OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul;

Termeni si Conditii – documentul, numit si „Contract”, care stabileste relatia dintre AlfaMarket.ro si Client si care poate fi consultat pe Site la sectiunea „Termeni si Conditii”.

Tranzactie – Incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre AlfaMarket.ro catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre AlfaMarket.ro sau prin transfer bancar sau prin alte modalitati de plata, indiferent de modalitatea de livrare.

Canale de comunicare AlfaMarket.ro – Totalitatea modalitatilor prin care Clientul poate lua legatura cu reprezentantii AlfaMarket.ro, incluzand dar fara a se limita la E-mail / Whatsapp / Apel telefonic / Formular de contact.

 

CINE SUNTEM

Alfa Market este denumirea comerciala a SC ALFA NOVA SRL (in continuare „AlfaMarket.ro” sau „Noi”), persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul in Iasi, Strada Petre Ispirescu, nr. 3, camera 3, bl. A3, sc. B, et. 5, ap. 2, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J22/617/2021, avand cod unic de inregistrare fiscala 43767903.

 

CATEGORII DE DATE COLECTATE

AlfaMarket.ro colecteaza si prelucreaza datele Clientului pentru onorarea comenzilor si livrarea produselor comandate, pentru imbunatatirea experientelor in magazinul online, pentru oferirea de asistenta si suport si altele ca acestea.

De exemplu, AlfaMarket.ro primeste informatii de la Client astfel:

 1. Atunci cand Clientul creeaza un cont: adresa de e-mail, numele si prenumele;
 2. Atunci cand Clientul plaseaza o comanda, informatii precum: numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, produsele dorite, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc. sau numele firmei si datele acesteia.
 3. Atunci cand Clientul ia legatura cu Site-ul pentru asistenta prin canalele de comunicare AlfaMarket.ro.

Atunci cand Clientul acceseaza Site-ul, AlfaMarket.ro colecteaza urmatoarele date:

 1. Date tehnice ca Adresa Internet Protocol (IP), utilizata pentru conectarea calculatorului Clientului la internet, informatiile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil; aceste date sunt colectate si prelucrate prin fisierele de tip cookie;
 2. Date despre vizita Clientului, ca informatii despre URL, secventa de clicuri catre, prin si de la Site, informatiile sau produsele pe care Clientul le-a vizualizat sau cautat pe Site.

Anumite informatii cu privire la comportamentul Clientului in timpul vizitarii AlfaMarket.ro pot fi de asemenea colectate si prelucrate ulterior pentru a personaliza experienta online a acestuia si pentru a-i prezenta oferte adaptate profilului sau.

 

CUM SI DE CE SUNT COLECTATE ACESTE DATE

Pentru prestarea serviciilor in beneficiul Clientului – pentru a respecta contractul cu acesta si pentru a livra comanda, acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

 1. Accesarea Site-ului;
 2. Crearea si administrarea contului;
 3. Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
 4. Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura legate de o comanda;
 5. Returnarea produselor conform prevederilor legale;
 6. Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
 7. Pentru a permite Clientul sa contacteze AlfaMarket.ro pentru asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile Clientului cu privire la comenzi sau la bunurile si serviciile AlfaMarket.ro;
 8. Pentru a oferi Clientului newslettere, precum si produsele si serviciile pe care acesta le-a cerut;
 9. Pentru a notifica Clientul in ceea ce priveste noutatile si modificarile intervenite pe Site si in gama de produse / servicii oferite de AlfaMarket.ro.

Prelucrarea datelor Clientului in aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre AlfaMarket.ro si Client. In acelasi timp anumite prelucrari pentru realizarea acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

Pentru imbunatatirea serviciilor AlfaMarket.ro si pentru a oferi Clientului cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, AlfaMarket.ro poate colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul de cumparator al Clientului, acesta poate fi invitat sa completeze chestionare de satisfactie dupa finalizarea unei comenzi si nu numai, sau sa participe la studii si cercetari de piata pe care AlfaMarket.ro le poate desfasura direct sau cu ajutorul unor parteneri.

Pentru marketing – AlfaMarket.ro cauta sa informeze Clientul cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele de care acesta este interesat. In acest sens, AlfaMarket.ro poate trimite orice tip de mesaj (e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care Clientul le-a achizitionat sau pentru care acesta a aratat interes, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Clientul se poate razgandi si isi poate retrage consimtamantul cu privire la comunicarile comerciale in orice moment prin: accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care Clientul le primeste de la AlfaMarket.ro (acolo unde este tehnic posibil) sau prin canalele de comunicare AlfaMarket.ro.

Pentru apararea intereselor legitime AlfaMarket.ro – pot exista situatii in care AlfaMarket.ro va folosi sau transmite informatii pentru a-si proteja drepturile si activitatea comerciala, in urmarirea scopurilor descrise mai sus, iar interesele de confidentialitate ale Clientului nu prevaleaza asupra acestora in niciunul dintre cazuri (de exemplu, pentru indeplinirea obligatiilor si drepturilor dintr-un contract, inclusiv Termeni si Conditii).

 

CAT TIMP SUNT PASTRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL

AlfaMarket.ro va stoca datele cu caracter personal ale Clientului atat timp cat este necesar pentru a putea oferi servicii catre acesta. In cazul in care se solicita in mod explicit ca AlfaMarket.ro sa respecte cerinte legale, pentru a solutiona litigii, a preveni frauda si abuzul sau pentru a impune respectarea Termenilor si Conditiilor, este posibil ca AlfaMarket.ro sa pastreze, de asemenea, anumite informatii, dupa caz, chiar si atunci cand nu mai este necesar sa furnizeze servicii Clientului.

 

PARTAJAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

AlfaMarket.ro nu vinde datele cu caracter personal ale Clientului catre terte parti. Dupa caz, AlfaMarket.ro poate transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale Clientului urmatoarelor categorii de destinatari:

 1. Companii care permit AlfaMarket.ro sa vinda si sa livreze comenzile Clientului, cum ar fi furnizorii de servicii de plata si companiile de livrare, companii de telefonie mobila, societati de asigurare;
 2. Furnizori de servicii profesionale, cum ar fi agentii de marketing, parteneri de publicitate si gazde ale website-urilor si furnizori de servicii IT, platforme financiar-contabile;
 3. Agentiile de referinta de credit, agentiile de aplicare a legii si de prevenire a fraudei;
 4. Companiile aprobate de Client, cum ar fi retelele de socializare (in cazul in care Clientul alege sa isi conecteze contul la AlfaMarket.ro);
 5. Altor societati cu care AlfaMarket.ro dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor sale.

Pentru a oferi produse personalizate intereselor si preferintelor Clientului, AlfaMarket.ro prelucreaza anumite date impreuna cu anumiti parteneri, cum ar fi: prelucrarea datelor prin platforma Facebook pentru a transmite Clientului oferte personalizate prin reclame tinta cu ajutorul functiei de audiente personalizate pe liste de clienti, sau prelucrarea datelor pentru a transmite Clientului ofertele personalizate bazate pe publicitatea comportamentala online derulate cu Google Ads si alte platforme de marketing online.

Politicile de confidentialitate Facebook, respectiv Google si ale altor companii cu care AlfaMarket.ro colaboreaza pot fi consultate pe site-urile acestora.

Atunci cand legea impune, AlfaMarket.ro poate transmite unele dintre datele personale ale Clientului catre autoritatile sau institutiile publice competente (de exemplu investigarea fraudelor, prevenirea spalarii banilor, depunerea declaratiilor si situatiilor financiare la autoritatile fiscale etc.), sau poate transmite aceste date catre instantele judiciare atunci cand AlfaMarket.ro se apara in justitie sau in fata altor autoritati publice.

Site-ul AlfaMarket.ro poate contine link-uri catre diverse site-uri, platforme si retele de socializare administrate de terte parti pe propriile servere, organizatii si companii asupra carora AlfaMarket.ro nu are control. Prin urmare, sub nicio circumstanta AlfaMarket.ro nu poate fi considerata responsabila pentru modul in care datele sunt colectate si prelucrate de catre aceste terte parti. Clientului ii este recomandat sa se informeze cu privire la politicile de confidentialitate aplicabile pentru orice terta parte catre care este directionat de pe Site, astfel incat sa inteleaga cum ii sunt folosite datele personale de catre acestia.

 

CUM ESTE PROTEJATA SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele personale ale Clientului sunt stocate pe servere securizate, protejate de firewall si software antivirus. Cu toate acestea, datele fiind caracteristicile intrinseci ale internetului, AlfaMarket.ro nu poate garanta securitatea optima a informatiilor care circula prin intermediul acestei retele. AlfaMarket.ro isi da silinta sa protejeze datele Clientului, insa nu poate garanta securitatea absoluta a informatiilor pe care acesta le trimite catre AlfaMarket.ro. Prin aceasta Clientul este de acord ca furnizeaza datele sale catre AlfaMarket.ro pe propriul risc.

De asemenea, Clientul este de acord ca responsabilitatea securitatii datelor personale este si a sa, in mod egal, iar pentru inceput, este responsabil pentru pastrarea confidentialitatii parolelor si a altor mijloace de autentificare folosite pentru a accesa Site-ul. AlfaMarket.ro se angajeaza sa asigure securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

 

DREPTURILE CLIENTULUI

AlfaMarket.ro doreste sa se asigure ca in orice moment Clientul are controlul deplin asupra datelor sale si ca isi poate exercita efectiv drepturile si optiunile pe care le are, potrivit GDPR.

Dreptul de a fi informat – Clientul are dreptul de a primi informatii clare, transparente, usor de inteles si usor accesibile cu privire la modul in care AlfaMarket.ro prelucreaza datele sale. Aceste informatii despre datele, scopul si modul in care AlfaMarket.ro prelucreaza datele Clientului sunt incluse si in aceasta Politica.

Dreptul de acces la date – Clientul are dreptul de a accesa datele pe care AlfaMarket.ro le prelucreaza despre persoana sa, fara a percepe vreun fel de taxa la primele furnizari de date. In cazul in care Clientul va avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, AlfaMarket.ro ar putea percepe o taxa rezonabila, tinand cont de costurile administrative de furnizare a datelor. AlfaMarket.ro are dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate si nejustificate.

Dreptul la rectificarea datelor – in cazul in care Clientul identifica faptul ca datele sale pe care AlfaMarket.ro le prelucreaza sunt incorecte, incomplete sau inexacte, acesta poate trimite o solicitare de rectificare la adresa de e-mail salut@alfamarket.ro.

Dreptul de a se opune marketing-ului direct – Clientul se poate dezabona oricand de la comunicarile de marketing direct ale AlfaMarket.ro. Clientul poate face acest lucru dand click pe linkul  de dezabonare in orice e-mail sau mesaj promotional pe care AlfaMarket.ro il trimite catre Client (acolo unde este tehnic posibil) sau prin canalele de comunicare AlfaMarket.ro. Retragerea consimtamantului (prin dezabonare sau solicitare scrisa) nu afecteaza legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului anterior retragerii acestuia.

Dreptul de stergere a datelor – Clientul are dreptul sa solicite AlfaMarket.ro stergerea datelor sale in oricare dintre situatiile urmatoare: daca datele nu mai sunt necesare in indeplinirea scopului pentru care au fost colectate, daca a fost retras consimtamantul, daca s-a exercitat dreptul de opunere, daca au fost prelucrate ilegal, pentru respectarea unor obligatii legale sau au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

AlfaMarket.ro isi rezerva dreptul de a respinge solicitarea Clientului de stergere a datelor daca: AlfaMarket.ro este obligata sa se conformeze unor obligatii legale de a pastra datele sau daca datele sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor AlfaMarket.ro in justitie.

Dreptul de a restrictiona prelucrarea – Clientul are dreptul de a obtine din partea AlfaMarket.ro restrictionarea prelucrarii datelor in una din situatiile descrise mai jos:

 1. Exactitatea datelor este contestata de Client, pentru o perioada care va permite AlfaMarket.ro sa verifice corectitudinea datelor;
 2. Prelucrarea datelor este ilegala iar Clientul se opune stergerii datelor si solicita AlfaMarket.ro restrictionarea prelucrarii acestor date;
 3. AlfaMarket.ro nu mai are nevoie de datele Clientului, dar acestea sunt solicitate de Client pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale;
 4. Clientul ridica unele obiectii cu privire la prelucrarea datelor bazata pe interesele legitime ale AlfaMarket.ro, in temeiul verificarii daca motivele legitime ale operatorului le depasesc pe cele ale persoanei vizate (ale Clientului).

AlfaMarket.ro poate continua sa utilizeze datele cu caracter personal ale Clientului in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care: AlfaMarket.ro are consimtamantul Clientului sau pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta sau pentru a proteja drepturile AlfaMarket.ro sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Dreptul de portabilitate – Clientul are dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, comun si usor de citit dar si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre AlfaMarket.ro catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.

Dreptul de a depune plangeri la autoritatea de supraveghere – Clientul are dreptul sa depuna plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal („A.N.S.P.D.C.P.”). Inainte de a face acest lucru Clientul este rugat sa contacteze AlfaMarket.ro, cu promisiunea ca AlfaMarket.ro va depune toate eforturile pentru o rezolvare pe cale amiabila a problemelor aparute.

Clientul este informat ca inainte de a da curs oricarei solicitari privind drepturile sale, AlfaMarket.ro se va asigura ca Clientul este titularul datelor pentru care acesta exercita aceste drepturi, iar pentru acest scop AlfaMarket.ro poate solicita unele informatii care vor ajuta la stabilirea identitatii Clientului. In acelasi timp AlfaMarket.ro isi rezerva dreptul de a stoca corespondenta dintre AlfaMarket.ro si Client.

AlfaMarket.ro nu va solicita o taxa pentru solicitarile primite in sensul exercitarii vreunui drept in ceea ce priveste datele cu caracter personal ale Clientului, cu exceptia cazului in care solicitarea acestuia de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care AlfaMarket.ro va percepe o suma rezonabila in astfel de circumstante. AlfaMarket.ro va informa Clientul despre orice onorarii aplicate inainte ca cererea acestuia sa fie solutionata.

Termenul de raspuns la solicitarile valide este de maximum 30 zile, cu exceptia cazului in care apar anumite complicatii sau atunci cand Clientul a facut mai multe solicitari, situatie in care AlfaMarket.ro urmeaza sa raspunda intr-un termen de maximum 60 zile.

 

TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal furnizate catre AlfaMarket.ro pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.

 

CONFIDENTIALITATEA MINORILOR

AlfaMarket.ro nu contacteaza cu buna stiinta si nu colecteaza informatii de la persoane cu varsta sub 18 ani. Daca printr-o eroare AlfaMarket.ro intra in posesia unor astfel de informatii si este instiintata de acest lucru, AlfaMarket.ro va obtine consimtamantul parental adecvat pentru a utiliza aceste informatii sau, in cazul in care nu este posibil, va sterge informatiile de pe serverele sale. Daca doriti sa notificati AlfaMarket.ro despre primirea de informatii despre persoanele cu varsta sub 18 ani, sunteti rugat(a) sa trimiteti un email la salut@alfamarket.ro.

 

MODIFICARI IN POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

AlfaMarket.ro isi rezerva dreptul de a modifica aceasta politica de confidentialitate oricand si fara o notificare prealabila.

Închide Coșul meu
Închide Favorite
Văzute Recent Close
Închide

Închide
Opțiuni
Categories
Don`t copy text!